Kolme tapaa, joilla valokuvaaminen auttaa stressin hallinnassa.

Koetko päivittäin jonkin tason stressiä ja ahdistusta? Tosiasia on, että jokainen meistä käsittelee henkistä stressiä jossain vaiheessa elämää. Se voi olla työperäinen stressi tai elämän stressi, kuten naimisiin meneminen, avioero, taloudelliset ongelmat ja krooniset sairaudet. Onneksi on mahdollista voittaa stressin, ahdistuksen ja masennuksen. Valokuvausharrastus on vaikuttava mahdollisuus käsitellä ja hoitaa stressiä. Siihen tarvitset vain kameran ja aikaa itsesi kanssa.

Valokuvaus auttaa eliminoimaan negatiivisia ajatuksia ja auttaa sinua muuttamaan ajattelutapaasi. Hetki, kun pysähdyt valokuvaamaan, voi muuttaa elämäsi merkittävästi, koska arvioit ympäristöäsi uudella tavalla.

Valokuvaus ei ainoastaan anna sinun ilmaista itseäsi, vaan se auttaa myös keskittymään positiivisiin elämänkokemuksiin, lisää itsetuntoasi ja jopa vähentää stressiä. Valokuvausharrastus antaa sinulle perspektiivin useammalla kuin yhdellä tavalla.

Voit muotoilla uudelleen maailmankuvaasi.

Luovilla harrastuksilla on terveydelle valtava merkitys. Tutkimusten mukaan ne voivat esimerkiksi vähentää riskiä dementian ja masennuksen syntyyn tai poistaa jännitystä ja stressiä. Kun tähän lisätään luonnossa liikkuminen, joka itsessään rauhoittaa mieltä, niin meillä on käytössämme keino vaikuttaa omaan henkiseen tasapainoon.

Se mikä kiinnittää huomiosi ja haluat valokuvata, on sinun valintasi. Sinulla on vapaus valita mitä kuvaat ja mitä jää kuvasi ulkopuolelle. Voit asettaa kuvaan omia arvoja ja ajatuksia, jolla muotoilet sinulle oman maailmankuvan.

Tyytyväisyys, joka syntyy ympäröivän maailman uudelleen muotoilemisesta, luo itsetietoisuutta, tarkkaavaisuutta ja positiivisia oivalluksia. Tietoisuuden vaaliminen parantaa henkistä hyvinvointiasi, kun alat tarkastella asioita objektiivisesti sen sijaan, että teet vääriä ja negatiivisa johtopäätöksiä.

Valokuva laukaisee tunteita.

Valokuvilla on voima herättää positiivisia ja negatiivisia tunteita. Esimerkiksi onnea kuvaavien valokuvien katselu tekee sinusta iloisen.

Toisaalta surua osoittavien valokuvien katselu laukaisee negatiivisia ajatuksia ja stressiä. Tämä johtuu siitä, että valokuvan aiheen katseleminen vaikuttaa sinuun. Siksi sinun tulisi aina keskittyä valokuvauskäytäntöihin, jotka herättävät mielessäsi positiivisia tunteita. Valokuvien ottaminen luonnosta, ihmisistä ja kaikesta, mikä kohottaa mielialaasi, alentaa ahdistusta, vähentää stressiä ja saa sinut tuntemaan olosi rennoksi, rauhalliseksi ja synnyttää myötätuntoa.

Valokuvausharrastus kehittää havainnointikykyä ja elämän kokemusta.

Valokuvaus ei edellytä upeiden valokuvien ottamista. Sinun on silti kiinnitettävä huomiosi mielen ulkopuolelle. Näin viet huomion pois negatiivisista ja epämiellyttävistä ajatuksista, jotka aiheuttavat stressiä ja ahdistusta. Sen sijaan keskityt havainnoimaan asioita syvällisesti eri näkökulmista, ja kytkeydyt enemmän asioihin, joita tunnet, kuulet ja ajattelet. Kun omaksut valokuvausharrastuksen yhdeksi omahoito menetelmäksi, lisäät elämääsi positiivisia kokemuksia, jotka herättävät onnellisuuden tunteen.

Asioista, jotka ennen tuntui arkisilta, kasvaa merkityksellisiä. Esimerkiksi yksittäisestä koivunlehdestä voi muodostua toivon vertauskuva.

Valokuvaus voi olla terapeuttista, ja se tuo mukanaan valokuvien ottamista, arviointia ja käyttöä itsensä parantamiseen, ilmaisuun, kasvuun ja ymmärtämiseen. Teet sen tietoisesti tai tiedostamatta, valokuvaus antaa sinulle mahdollisuuden muotoilla ympäristöäsi uudelleen. Se herättää myös tunteita ja auttaa parantamaan keskittymistä ja jokapäiväisiä kokemuksia. Eri näkökulmista katsottuna elämän yksinkertaisista asioista tulee merkityksellisiä. Näet ja koet rauhaa, onnea ja toivo asioissa, joita et ennen edes nähnyt.

Edellinen
Edellinen

Luovuuden merkitys